header-photo

Sajamske aktivnosti!

 

IZVJEŠTAJ SA SAJMA PČELARSTVA I LJEKOVITOG BILJA "PČELA I PRIRODA"

 

Društvo pčelara Kantona Sarajevo u saradnji sa općinom N. Grad realiziralo je 9 po redu sajam pčelarstva i ljekovitog bilja pod nazivom "Pčela i priroda" u periodu od 09.07 do 13.09.2013.godine.

Na ovom tradicionalnom sajmu učestvovalo je 27 izlagača-pčelara iz Kantona Sarajevo i regije.Sajam je otvorio šef kabineta načelnika opčine N.Grad, gosp. Hamdija Dizdar a prisutnima se ispred Društva Pčelara K.Sarajevo obratio pčelar gosp. Vahid Čebo.

Sajem je upotpunjen i nastupom kulturno-umjetničkog društva "Ekrem Mujkić" , a program je otvorio gosp. Haris Dučić koji je također pozdravio sve prisutne izlagače i građane. Uz veliku pomoć osoblja tržnog centra "Otoka" sajam je protekao uspješno i u veoma dobrom raspoloženju.

Za vrijeme trajanja sajma pokrenuta je i humanitarna akcija pod nazivom "Pomozimo maloj Sari",a odziv građana humanitarnoj akciji bi je zadovoljavajući shodno mogučnostima i današnjim prilikama, tako da je prikupljeno ukupno 868,05 KM i ta sredstva su predata ocu male Sare.

Sajam je upotpunjen i organizovanjem nagradne igre u kojoj su mogli učestvovati svi posjetioci-kupci na sajmu.Nagrađeni su dobili prigodne pakete Društva Pčelara Kantona Sarajevo. <br>TV Kantona Sarajevo je kao medijska kuća popratila je cjelokupan događaj, a gosti su im bili naši istaknuti pčelari.Omogućeno nam je da nagradimo tri gledaoca koji su dobili pakete našeg društva.

Tako je u jednoj finoj,veseloj i humanitarnoj atmosferi protekao i ovogodišnji sada već tradicionalni sajam "Pčela i Priroda", a ovim putem bi se zahvalili svima koji su doprinjeli da se ovaj sajam i odži.Naraočito zahvalnicu načelniku gosp. Semiru Efendiću, šefu kabineta gosp. Hamdiji Dizdaru, tržnom centru OTOKA te gosp. Harisu Dučiću kao voditelju sajma kao i svim ostalim izlagačima i pčelarima.

Toliko za ovaj put od Društva Pčelara Kantona Sarajevo sa pozivom da se vidimo i sljedeče godine.Neke od slika sajma možete pogledati u galeriji.